Vaalimainonta vuoden 2023 Eduskuntavaaleissa

Oletko ehdolla vaaleissa tai toimitko vaalikampanjan suunnittelijana? Vaalimainonta vuoden 2023 Eduskuntavaaleissa kannattaa suunnitella hyvissä ajoin.

Jos et ole aloittanut, nyt on aika toimia! Valitse meidät kumppaniksesi, kun tarvitset asiantuntijan apua vaalikampanjan toteuttamiseen.

Ota yhteyttä
Vaalimainonta vuoden 2023 eduskuntavaalit

Mutkaton, luotettava ja erinomainen palvelu.

Pohditko vaihtoehtoja markkinointikumppanin valinnassa? Näin nykyiset asiakkaamme kertovat meidän palveluistamme.

"YIPI on ollut erinomainen, ystävällinen ja luotettava kumppani. Suosittelen heitä ehdottomasti muillekin."

Proact

Tri. George Darko

Yrittäjä, ProAct Psychology App.

"Yhteistyö oli helppoa ja mutkatonta, toivottavasti se saa vielä jatkoa!"

Skene ry

Mirja Salo

Puheenjohtaja, Skene ry

"Kampanjan käynnistymisen jälkeen meille on tullut selvästi enemmän yhteydenottoja. Viikon varauskalenteri on täyttynyt kokonaan, mitä aiemmin ei tapahtunut. Eli homma on selvästi toiminut!"

Seahunters Logo

Zacharias Lindberg

Toimitusjohtaja, Seahunters Oy

"Myyntini on kasvanut selkeästi yhteistyön jälkeen. Esimerkiksi kesäaikana minula ei ollut vuosiin näin paljon hommaa ja en osaa kuvitella, mikä olisi kannattanut tehdä vielä paremmin. Olen todella tyytyväinen ja voin suositella palveluja varauksetta muille!"

Meilort Logo

Pauli Tarpila

Yrittäjä, Meilahden ortopediatekniikka Oy
Mainonta eduskuntavaalit 2023

Kasvata näkyvyyttä.

Mikäli haluat ääniä, täytyy sinun äänesi kuulua potentiaalisille kannattajillesi asti. Näkyvyyttä voidaan kehittää monikanavaisesti joko livenä tapahtumissa tai verkossa.

Mikäli haluat kehittää näkyvyyttä erityisesti digikanavissa, olemme juuri oikea kumppani siihen.

Ota yhteyttä

Paranna kiinnostavuutta.

Hyvä sisältö herättää kohderyhmäsi kiinnostuksen ja potentiaalisesti sitouttaa heidät mukaan tukijoukkoihisi.

Yksi erikoistaidoistamme on tekstisisältöjen tuottaminen. Mikäli sinulla on ideoita, mutta ei aikaa, autamme sinua viestisi kiteyttämisessä ja jakelussa.

Ota yhteyttä
Markkinointi eduskuntavaalit 2023

Palvelumme, sinun kampanjallesi.

Toteutamme sinulle muun muassa nämä palvelut vaalikampanjasi onnistumiseksi. Mikäli tarviset jotakin muuta, ollaanhan yhteydessä!

Digitaalinen markkinointi

Digimarkkinointi ja näkyvyys verkossa

Tarvitsetko nettisivut ajatuksiesi esittelyä varten tai haluatko parantaa vaalikampanjan näkyvyyttä verkossa verkkomainonnan avulla? Kerro meille mitä tarvitset ja toteutamme sen avaimet käteen palveluna.

Ota yhteyttä
Markkinointimateriaalit

Jaettavat mainosmateriaalit

Haluatko jäädä äänestäjän mieleen? Tilaa kauttamme jaettavat mainostuotteet, jonka avulla vaalikampanjasi herättää vielä enemmän kiinnostusta kohdeyleisösi parissa.

Ota yhteyttä
Markkinoinnin suunnittelu

Vaalikampanjan suunnittelutyöt

Kaipaako vaalikampanjasi suunnitteluapua? Niinhän sitä sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Mikäli et ole varma mitä kannattaa tehdä, autamme sinua myös vaalikampanjan suunnittelussa.

Ota yhteyttä
Mitä vaalimainonnassa tulee ottaa huomioon?

Tutustu yleisimpiin Vaalimainontaa koskeviin kysymyksiin.

Mietityttääkö mitä vaaleissa saa tai ei saa tehdä, ja mitä pitää ottaa huomioon? Me kerromme.

Milloin eduskuntavaalit järjestetään vuonna 2023?

Vuoden 2023 Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 2.4.2023. Ennakkoäänestys on maaliskuun loppupuolella, 22.-28.3.2023. Ulkomailla äänestäminen tapahtuu 22.-25.3.2023 Suomen edustustoissa.

Milloin ehdokasnumerot vahvistetaan?

Vuoden 2023 eduskuntavaalien ehdokasnumerot vahvistetaan vaalipiirilautakunnissa torstaina 2.3.2023. Muut eduskuntaavalin aikataulut löydät oikeusministeriön vaalisivustolta.

Miten rahoitan vaalikampanjan?

Vaalikampanjasi rahoitus voi koostua omista varoista tai lainasta, ehdokkaan, ehdokkaan tukiryhmän tai ehdokkaan yhteisön saamasta tuesta tai muusta tuesta. Vaalimainonnan rahoittamista säätelee vaalirahoituslaki. Eduskuntavaaliehdokkaana olet velvollinen tekemään ilmoituksen vaalirahoituksesta eduskuntavaalien jälkeen kahden kuukauden kuluessa siitä, kun vaalien tulos on julkistettu.

Onko vaalien digimainontaan säännöksiä?

Vaalimainontaan ei sinänsä ole erityisiä sääntöjä digikanavissa mainostamiseen lainsäädännöllisesti, mutta koska digimainonta on usein kaupallisten toimijoiden hallussa, on heillä omia sääntöjä kampanjointiin. Esimerkiksi Google ja Meta (mm. Facebook, Instagram) rajoittavat vaalimainontaa. Kaupalliset toimijat haluavat usein olla puolueettomia ja siten irtisanoutuvat ehdokkaiden ja puolueiden teemoista. 

Voiko vaalimainontaa tehdä diginä?

Digimarkkinointi toimii vallan hyvin vaalikampanjan tukena, koska digitaalisten kanavien mainontaa voidaan kohdentaa hyvinkin tarkasti alueittain ja eri demografioilla. Esimerkiksi videomainonta jää hyvin ihmisten mieleen ja kiinnostavasti toteutettu sisältö saavuttaa orgaanisestikin suuren yleisön, kun sisältöä jaetaan tuttaville.

Voiko tienvarsimainontaa tehdä miten haluaa?

Vaalien tienvarsimainontaan on useita eri sääntöjä. Vaalimainokset saa esimerkiksi laittaa paikalleen aikaisintaan vasta kuukautta ennen asianomaista vaalitilaisuutta ja ne on poistettava viikko vaalien päättymisestä. Lue lisää ELY-keskuksen sivuilta.

Milloin vaalikampanjan suunnittelu kannattaa aloittaa?

Vuoden 2023 eduskuntavaaleihin on käytännössä enää muutama kuukausi, joten suunnittelu kannattaa aloittaa viimeistään nyt, jos et ole sitä aloittanut.

Miten tarkasti vaalimainontaa voi kohdentaa?

Kohdentaminen ja oikean yleisön löytäminen vaalimainonnassa on kaiken A ja O. Ethän haluaisi Helsingin ehdokkaana mainostaa Oulussa. Kohdentamisessa kannattaa kuitenkin muistaa tietosuojaan liittyvä lainsäädäntö, joka tulee kysymykseen aina silloin, kun käsitellään henkilötietoja. Otathan tällöin huomioon erityiset henkilötietoryhmät, joihin esimerkiksi poliittiset mielipiteet kuuluvat.

Ota yhteyttä

Autamme sinua vaalikampanjasi toteuttamisessa.

Tee monimutkaisesta helppoa ja toteuta vaalikampanja yhteistyössä meidän kanssamme. Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian jo saman päivän aikana!

Kiitos viestistäsi!
Hups. Jotain meni vikaan.