Oppaat ja blogit

Klikkaavatko kilpailijat hakusanamainoksiasi?

Klikkaavatko kilpailijat hakusanamainoksiasi?

Sisällysluettelo

Oletko koskaan pohtinut, kuka klikkaa CPC-hinnoiteltuja (eng. Cost per Click) mainoksiasi hakukoneessa? Varmasti olet, koska tämä on tärkeä näkökulma Google-mainonnan suunnittelussa. Pääpiirteittäin: kun mainostetaan oikealle kohdeyleisölle oikealla tavalla, mainonta menestyy.

Mutta! Tiesitkö, että jopa 20 % käyttämäsi mainosbudjetin klikeistä saattaa olla kilpailijoiden tai bottien tekemiä haitallisia klikkauksia? Tämä tarkoittaa sitä, että rahaa menee hukkaan ja mainonnan tuotto pienenee.

Tässä artikkelissa esittelemme näkökulman haitallisista mainosklikkauksista ja miten ratkaisimme ongelman meidän päässä.

turhat Google-mainosklikkaukset kuluttavat budjettiasi

Haitalliset mainosklikkaukset Google-mainoksissa

CHEQ:n tekemän tutkimuksen mukaan jopa 20 % mainosklikkauksista voi olla joko bottien tai kilpailijoiden tekemiä haitallisia klikkauksia.

Haitalliset klikkaukset tarkoittavat joko manuaalisia käyttäjien tekemiä turhia klikkauksia tai automaattisesti haittaohjelmiston tekemiä mainosklikkauksia. Näillä keinoilla kilpailijat kuluttavat budjettiasi, jotta heidän oma mainontansa menestyy paremmin.

Kun puhutaan jo kymmenistä prosenteista, luku on valtava ja asia on hyvinkin bisneskriittinen yrityksille, jotka tekevät CPC-mainontaa.

Mitä hakukoneet tekevät haitallisten klikkien torjumiseksi?

Tällä hetkellä maailman suosituin hakukone, Google, tekee oman osansa haitallisten tekijöiden poistamiseksi. Googlen Ad Traffic Quality Team hyödyntää automaattista tunnistusta ja tekoälyä, manuaalisia tarkastuksia ja muita laajempia tutkimuksia haitallisten klikkien torjumiseen.

On kuitenkin omakohtaisestikin todettava, että Googlen tekemä torjuntatyö ei ole välttämättä riittävää. Mainosklikkaukset ja budjetti kuluvat sen verran nopeasti, että varsinkin pienillä ja keskisuurilla yrityksillä ei ole aikaa odotella, että Google (ehkä) tunnistaa haitalliset klikkaukset jossakin kohtaa.

Haitallisten klikkausten "helppouden" voit itsekin testatan Googlessa (emme suosittele tekemään tätä, mutta se on mahdollista):

1. Etsi palvelu, jolle yritykset tekevät hakusanamainontaa.

2. Klikkaa valitsemaasi mainosta

3. Toista kohta 2., kunnes kilpailijan budjetti haihtuu taivaan tuuliin.

Ja näin budjetti on kulutettu. Mitäs seuraavaksi?

Mitä haitalliset klikkaukset voivat tarkoittaa euroissa?

Ei niillä prosenteilla väliä, euroillahan liiketoimintaa pyöritetään. Edellä mainittu yksinkertainen mainosbudjetin tuhlaus voi tarkoittaa jopa satojen, ellei tuhansien eurojen "hävikkiä" mainosbudjettisi suuruudesta riippuen.

Mittasimme noin viikon mittaisella ajanjaksolla ClickCease -ohjelmistolla, että meidän mainostamien palveluiden kohdalla haitalliset klikkaukset ovat edustaneet 14 % kaikista mainosklikkauksista ja ohjelmisto on torjunut 131 haitallista klikkausta. Euroissa tämä voidaan laskea helposti: Jos olemme käyttäneet mainoksiin keskimäärin 2€ per klikkaus, haitallisia klikkauksia on torjuttu 262€ edestä.

Nopeasti laskettuna tämä tarkoittaa noin tuhannen euron säästöä kuukausitasolla.

Haitallisten klikkausten rakenne

Haitalliset klikkaukset, jotka on estetty klikkaamasta mainoksia, ovat rakentuneet pääosin VPN-yhteyden kautta tehdyistä klikkauksista (VPN), yhden käyttäjän tekemistä klikkauksista joita on klikattu yli järjestelmään määritetyn raja-arvon (Over Threshold) tai manuaalisista poissulkemisista (Manually Blocked).

CPCkKlikkihuijauksia voidaan havaita yhteyden tai muun menetelmän kautta.

VPN yhteyden kautta tehdyt klikkaukset eivät välttämättä suoranaisesti ole huijausklikkauksia, mutta joissakin yhteyksissä on tutkittu, että ne voi olla hyvä sulkea pois haitallisten klikkausten vähentämiseksi.

Over Threshold -klikkaukset taas todennäköisesti ovat juurikin kilpailijoiden tekemiä klikkauksia. Nämä järjestelmä tunnistaa siten, että kun yksittäinen käyttäjä klikkaa mainostasi yli >3 kertaa tietyn ajan sisällä, on kyseessä todennäköisesti klikkihuijaus. Tämän tilaston valossa voidaan todeta, että tällaisia käyttäjiä on melko paljon.

Todettakoon, että haitallisten klikkausten torjuntaohjelma on tarpeen. Ainakin meidän kohdalla.

Klikkihuijausten torjuntaohjelmat ja niiden käyttö

Tässä artikkelissa on lyhyesti kerrottu mitä haitalliset klikkaukset voivat tarkoittaa ja mitä reittejä ne tulevat. Olemme itse todenneet, että klikkihuijausten torjuntaohjelmilla on paikkansa ja ongelma on todellinen.

Saatatkin pohtia, miten sinä voit torjua haitallisia klikkauksia? Artikkelin kuvat on peräisin ClickCease -ohjelmistosta, joka torjuu klikkihuijauksia automaattisesti. ClickCease erikoistuu CPC-mainonnan mainosbudjetin tehostamiseen siten, että turhien klikkausten määrä vähenee.

Toki klikkihuijausten torjuntaohjelmistot ovat maksullisia, mutta mainonnassa säästetyt eurot maksavat ne hyvinkin nopeasti takaisin. Käytännössä puhutaan muutamien kymmenien eurojen kuukausi-investoinnista, kun meidänkin esimerkissä haitallisia klikkauksia oli jopa tuhansien eurojen edestä kuukausittain.

Hyödynnämme ClickCease-ohjelmistoa osana palvelujamme

Hyödynnämme ClickCease -ohjelmistoa osana Google-mainonnan palvelujamme.

Kun tilaat meiltä Google-mainonnan tietyllä palvelutasolla, tarjoamme ClickCease -turvapaketin veloituksetta käyttöösi. Näin voit olla huoletta ja varmistua siitä, että mainosbudjetti käytetään mahdollisimman tehokkaasti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerromme sinulle lisää CPC-mainonnasta ja markkinoinnista.

Voit myös tutustua aiheeseen markkinointi palveluna -sivulla ja ClickCease-turvapakettiin, jonka tarjoamme osana kuukausipalveluamme.

Asiakastarinat

Tutustu myös näihin asiakastarinoihin

Oppaat

Tutustu myös näihin oppaisiin

Ajankohtaista

Muut ajankohtaiset

Blogisisällöt

Tutustu myös näihin sisältöihin

No items found.