Backlinkit ja linkkien rakentaminen
Oppaat ja blogit

Backlinkit ja linkkien rakentaminen

Backlinkit ja linkkien rakentaminen ovat yksi hakukoneoptimoinnin peruspilareista. Mutta miksi ulkoiset linkit ovat niin tärkeitä ja miten niitä tehdään? Lue lisää artikkelista!

Backlink pähkinänkuoressa

Lyhyesti sanottuna backlinkit ovat ulkoisia linkkejä, jotka on sijoitettu muille verkkosivustoille, jotka linkittävät sinun verkkosivustollesi.

Backlinkit ovat yksi tehokkaimmista hakukoneoptimoinnin työkaluista, sillä ne lisäävät verkkosivustosi näkyvyyttä ja auktoriteettia hakukoneiden sijoituksissa. Mutta miten niitä saadaan?

Tutustutaanpa siihen, mitä sinun on tiedettävä backlinkeistä ja miten ansaitset backlinkeja sivustollesi.

Miten backlinkit toimivat

Googlen kaltaiset hakukoneet (search engine) käyttävät monimutkaisia algoritmeja määrittääkseen, mitkä sivustot näkyvät ensimmäisenä tuloksissa, kun käyttäjä kirjoittaa kyselyn. Keskeinen tekijä näissä algoritmeissa on kuhunkin verkkosivustoon osoittavat ulkoiset linkit.

Mitä enemmän laadukkaita linkkejä sivustollesi osoitetaan, sitä paremmat mahdollisuudet on, että Google tunnistaa sen arvovaltaiseksi lähteeksi ja sijoittaa sen korkeammalle. Sivustosi mielletään antavan laadukasta sisältöä, koska kuitenkin monet muutkin sivut linkittävät eli suosittelevat sinua eteenpäin.

Tämän vuoksi yritysten on tärkeää rakentaa vahva verkosto muiden hyvämaineisten sivustojen backlinkkeja - se osoittaa hakukoneille, että sisältösi on niin arvokasta, että muut ihmiset ovat valmiita linkittämään siihen.

Korkealaatuiset backlinkit

Jos haluat, että verkkosivustosi sijoittuu korkealle Googlen hakutuloksissa, tarvitset laadukkaita backlinkkejä hyvämaineisilta verkkosivustoilta. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on vältettävä linkkifarmeja tai linkkien ostamista heikkolaatuisilta verkkosivustoilta. Keskity sen sijaan luomaan suhteita alasi vaikuttajiin, jotka voivat edistää sisältöäsi linkittämällä siihen omilla sivustoillaan tai blogeissaan.

Vierasbloggaaminen on myös tehokas tapa ansaita laadukkaita linkkejä; jos kirjoitat loistavan artikkelin toiseen blogiin, he saattavat olla halukkaita linkittämään takaisin sinun blogiisi vastineeksi näkyvyydestä (varmista vain, että vierasbloggaukset täyttävät heidän vaatimuksensa).

On myös tärkeää, että hankit paljon linkkejä, mutta myös monipuolistat sitä, mistä linkit tulevat - kokeile erityyppisiä viestejä (videoita, podcasteja) eri alustoilla (sosiaalisen median kanavissa) mahdollisimman suuren vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Kilpailijoiden backlinkkien tutkiminen

Backlinkkien hankkiminen voi olla todella aikaavievää, mutta on usein hakukoneoptimoinnissa yksi tärkeimpiä keinoja sivuston maksuttoman näkyvyyden kehittämisessä. Uusille sivustoille tai niille, ketkä yrittävät saada itseään omilla avainsanoilla paremmin hakukoneissa esille, voi olla hankalaa tietää mistä löytää ulkoiset linkit ja saada sivuston liikenne kasvamaan.

Tässä tilanteessa kilpailijoiden backlinkkien tutkiminen tulee esille. Tutkimalla kilpailijoita, jotka menestyvät jo hyvin haluamillasi avainsanoilla, voit selvittää minkälaiset sivustot linkittävät heidän sivustoonsa.

Saat kattavan ymmärryksen siitä, minkälaisiin sivustoihin kilpailijasi ovat keskittyneet ja ottaa ne huomioon omassa linkkien rakentamisen kampanjassa,.

Internetissä olevilla ilmaisilla työkaluilla, kuten Ahrefs, voit tutkia kilpailijoiden backlinkkeja sekä sivustoja, jotka linkittävät kilpailijaan.

Miten saan itselleni linkkejä muilta sivustoilta?

Ulkoiset linkit ovat tärkeitä sivuston hakutuloksia ajatellen ja niitä ei ole aina kovin helppo saada. Parhaassa tapauksessa kirjoitat hyvän blogiartikkelin ja tuntematon ihminen jakaa blogisi sosiaalisessa mediassa. Joissain tilanteissa voit joutua maksamaan muille sivustoille, että saat laittaa oman linkkisi heidän sivustolleen.

Mitä enemmän teet erilaisia sosiaalisen median tilejä ja jaat sisältöä, sitä enemmän saat myös niiden sivustolla näkyvyyttä sekä omat linkit ohjaamaan takaisin sivullesi. Yleensä erilaisten käyttäjätilien profiileissa on mahdollisuus laittaa ulkoinen linkki ohjaamaan sivullesi, mutta kannattaa varmistaa, että linkkien on mahdollista toimia hakukoneoptimoinnissa ulkoisena linkkinä.

Verkkosivustolla on mahdollista ns. piilottaa linkki hakukoneilta käyttämällä "nofollow"-nimistä tagia. Voit varmistaa linkin oikeellisuuden käyttämällä selaimessa olevaa esikatselutyökalua. Mikäli tekstissä on nofollow, ei silloin siitä ole hyötyä linkkejä rakentaessa sivustolle.

Nofollow link and rel=nofollow explained - ContentKing

Johtopäätökset

Laadukkaiden linkkien hankkiminen on tärkeää yrityksille, jotka haluavat parantaa verkkosivustonsa näkyvyyttä ja auktoriteettia verkossa. Tämä auttaa parantamaan hakukoneiden sijoituksia, mutta antaa myös potentiaalisille asiakkaille luottamusta sivultasi löytyvän tiedon luotettavuuteen - jos muut luottavat siihen tarpeeksi paljon, mikseivät hekin luottaisi siihen?

Suhteiden luominen vaikuttajiin, yhteydenpito potentiaalisiin kumppaneihin vierasblogimahdollisuuksien kautta, videoiden tai podcastien luominen - kaikki nämä toimet voivat auttaa luomaan arvokkaita ja laadukkaita yhteyksiä, jotka voivat hyödyttää molempia osapuolia ja samalla auttaa parantamaan SEO-rankingia sisällöntuotannon avulla!

Sisällysluettelo

Asiakastarinat

Tutustu myös näihin asiakastarinoihin

Oppaat

Tutustu myös näihin oppaisiin

Ajankohtaista

Muut ajankohtaiset

Blogisisällöt

Tutustu myös näihin sisältöihin

No items found.

Haluatko onnistua markkinoinnissa? 🤔

Me autamme sinua onnistumaan ja kasvattamaan arvoasi verkossa.

Ota yhteys asiantuntijoihimme 👇

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yhteyshenkilömme uusille asiakkaille:
Joonas

Yleiset tiedustelut ja asiakastuki oman yhteyshenkilön kautta tai help@yipi.fi.
‍
Vastaamme yhteydenottoosi pääsääntöisesti heti seuraavana työpäivänä.