Oppaat ja blogit

Paikallinen hakukoneoptimointi lyhyesti selitettynä

Paikallinen hakukoneoptimointi lyhyesti selitettynä

Sisällysluettelo

Paikallinen hakukoneoptimointi, eli ns. "Local SEO" tarkoittaa verkossa olevien yritystietojesi kehittämistä siten, että paikallisesti yrityksesi palveluja etsivät asiakkaat löytäisivät ne paremmin.

Niin sanottu local SEO sisältää muun muassa verkkosivustosi, verkkoluetteloiden ja sosiaalisen median profiilien optimoinnin paikallisia hakuja varten. Näissä on tärkeää hyödyntää esimerkiksi yrityksesi nimeä, osoitetta ja puhelinnumeroa (NAP, eli Name, Address, Phone) sekä muita relevantteja avainsanoja ja eri kategorioita varten, jotta hakukoneet ymmärtävät tietoa tarkemmin ja voivat tarjota nämä tiedot asiakkaillesi.

Lue tästä lyhyt opas paikallisen hakukoneoptimoinnin tekemiseen.

Miksi paikallista hakukoneoptimointia tulee tehdä?

Paikallinen hakukoneoptimointi on tärkeää yrityksille, joiden asiakkaat etsivät palveluja lähialueelta. kuten kivijalkaliikkeitä, palveluntarjoajia ja urakoitsijoita. Se on myös tärkeää yrityksille, jotka haluavat tavoittaa asiakkaita tietyissä maantieteellisissä alueissa, kuten kiinteistönvälittäjiä tai kuljetuspalveluja.

Paikallinen hakukoneoptimointi auttaa asiakkaita löytämään sinut Googlen hakutuloksissa, joten hakukoneoptimointiin voidaan käyttää kuitenkin yrityksen resursseja huoletta.

Varmista yhteystietojen yhtenäisyys

Yrityksesi yhteystietojen tulisi olla kaikilla verkossa olevilla alustoilla yhtenäinen ja ajan tasalla. Tämä sisältää verkkosivustosi, Google My Business -listauksen ja muut verkkoluettelot tai -listaukset.

Epäyhtenäiset tai väärät yhteystiedot saattavat sekoittaa hakukoneita ja tehdä asiakkaiden löytämisestä vaikeaa. Puhumattakaan huonosta asiakaskokemuksesta, joka syntyy kun asiakas menee liikkeeseen internetissä olevien aukioloaikojen perusteella, mutta huomaa ettei liike ole auki laisinkaan.

Hyödynnä suosittuja avainsanoja joita asiakkaasi etsivät

Yhteystietojen lisäksi on tärkeää optimoida verkkosivustosi ja muut verkkoprofiilit relevantteja avainsanoja varten. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee ajatella kuin asiakkaasi ajattelee, syöttää näitä tietoja verkkosivuillesi ja vastata asiakkaidesi kysymyksiin.

Tämä sisältää sekä yleisiä avainsanoja, kuten "putkimies" tai "parturi", että myös spesifisiä paikallisia avainsanoja, kuten "putkimies Oulussa" tai "parturi Helsinki". Näiden avainsanojen sisällyttäminen verkkosivustosi sisältöön, otsikoihin ja metatietoihin auttaa hakukoneita ymmärtämään mitä yrityksesi tekee ja missä se sijaitsee.

Simppelien yksittäisten avainsanojen ja sanaparien lisäksi voit hyödyntää pidempiä hakulausekkeita, joiden myötä sivustosi on helpompi saada näkyvyyttä. Suosittuja avainsanoja ja hakutermejä voit tutkia ilmaiseksi esimerkiksi hakukoneoptimointiguru Neil Patelin Ubersuggest.com-palvelusta.

Listaa yrityksesi verkkoluetteloihin

Omien yrityksesi listausten vahvistaminen ja optimoiminen verkkoluetteloissa parantaa myös näkyvyyttä. Voit listata esimerkiksi ravintolasi Eat.fi-palveluun, vuokrattavan mökin AirBNB:hen tai parturikampaamon Timma-palveluun.

Verkkoluettelot ovat paitsi hyvä backlink-mahdollisuus verkkosivustosi hakukonenäkyvyyden parantamiseen, antavat ne myös tietoa etsiville asiakkaille mahdollisuuden löytää sinut helpommin.

Hyödynnä Google My Business -profiilia

Google My Business on Googlen tarjoama ilmainen työkalu, jonka avulla yritykset voivat hallinnoida verkossa tapahtuvaa läsnäoloaan Google-palveluiden, kuten Google Maps ja Google Search kautta.

Oman yrityksesi Google My Business -listauksen vahvistaminen on kriittistä paikallisen hakukoneoptimoinnin kannalta. On tärkeää sisällyttää tarkat yhteystiedot, aukioloajat, kategorioiden ja muiden relevanttien tietojen lisäksi.

Voit myös käyttää Google My Business -listausta päivitysten, kuvien ja erikoistarjousten julkaisemiseen houkutellaksesi paikallisia asiakkaita.

Esimerkki Google My Business profiilista.

Kerää asiakasarvosteluja

Asiakasarvostelut ovat tärkeä osa paikallista hakukoneoptimointia. Myönteiset arvostelut voivat parantaa paikallisia hakukontuloksiasi ja auttaa houkuttelemaan uusia asiakkaita.

Asiakasarvostelujen kerääminen ei tarkota niiden keräämistä ruutupaperille, vaan ne kannattaa myös esitellä julkisesti netissä. Paras ratkaisu tähän on edellä mainittu yrityksen Google My Business -profiili. Kannusta tyytyväisiä asiakkaita jättämään arvosteluja omalle Google My Business -listauksellesi sekä muilla verkkoalustoilla, kuten Facebook.

Kun vastaat asiakaspalautteisiin aktiivisesti, voit myös osoittaa potentiaalisille asiakkaille, että arvostat heidän palautettaan ja olet valmis käsittelemään heillä mahdollisesti olevia huolenaiheita.

Mobiiliyhteensopivuus

Suurin osa ihmisistä käyttää älypuhelimiaan paikallisten yritysten etsimiseen. On tärkeää varmistaa, että verkkosivustosi ja muut verkko-profiilit ovat toimivia selaimen mobiiliversioissa älypuhelimella ja tabletilla.

Lyhyesti selitettynä mobiiliyhteensopivuus tarkoittaa sitä, että sivuston sisältö näkyy oikean kokoisena puhelimen kokoisella näytöllä ja latautuu tarpeeksi nopeasti myös matkapuhelimen internet-yhteydellä. Tämä edellyttää usein sitä, että verkkosivusi rakennetaan responsiiviselle alustalle. Mikäli olet rakentamassa nettisivuja, lue toinen oppaamme niiden rakentamisesta.

Hakukoneoptimointi sivustosi sisällölle on tärkeää mobiilissa. Hakukoneet eivät välttämättä näytä sivuston sisältöä hakukoneiden hakutulosten joukossa, mikäli hakukoneoptimoinnissa ei ole otettu huomioon mobiilia.

Tee paikallista sisältöä

Paikallisen sisällön luominen ja jakaminen voi myös auttaa parantamaan paikallista hakukoneoptimointiasi. Tämä voi sisältää blogikirjoituksia paikallisista tapahtumista, uutisista tai nähtävyyksistä, sekä kuvia ja videoita yrityksestäsi ja yhteisöstäsi. Voit myös käyttää sosiaalista mediaa yhteydenpitoon paikallisten asiakkaiden kanssa ja jakaa paikallista sisältöä.

Lisääntynyt liikenne parantaa näkyvyyttä

Mitä enemmän ihmisiä vierailee fyysisessä osoitteessasi, sitä paremmin sivuston ja yrityksen näkyvyys kehittyy Googlessa. Googlen sisältö näkyy käyttäjille paremmin kartassa, kun ihmiset vierailevat liikkeessäsi sekä antavat arvosteluita.

Mitä enemmän saat asiakkaita pelkillä hakusanoilla, sitä paremmin kyseisiä hakusanoja kannattaa käyttää. Usein tietyn tyyliset sisällöt sivuston sisällä toimivat paremmin kuin toiset. Sinun tulee seurata sivustosi liikennettä ja parannat hakukoneoptimointiin käytettyjä resursseja sekä saat parempia tuloksia.

Paikallinen hakukoneoptimointi on tärkeää yrityksen näkyvyyden kannalta

Yhteenveto paikallisesta hakukoneoptimoinnista

Edellä mainittujen hakukoneoptimointistrategioiden toteuttaminen voi auttaa parantamaan verkossa tapahtuvaa näkyvyyttäsi ja houkuttelemaan lisää paikallisia asiakkaita yritykseesi.

Ennen kaikkea, on tärkeää pysyä ajan tasalla viimeisimpien paikallisen hakukoneoptimoinnin tapojen kanssa ja tehdä tarvittavat päivitykset verkossa tapahtuvaan läsnäoloosi.

Pidä tiedot ajantasaisena ja tarjoa hyvää asiakaspalvelua, niin asiakkaasikin löytävät sinut ja toimipaikkasi.

Tutustu myös laajempaan hakukoneoptimoinnin artikkeliimme tai lue lisää hakukoneoptimoinnin tulevaisuuden trendeistä.

Asiakastarinat

Tutustu myös näihin asiakastarinoihin

Oppaat

Tutustu myös näihin oppaisiin

Ajankohtaista

Muut ajankohtaiset

Blogisisällöt

Tutustu myös näihin sisältöihin

No items found.