Hakukoneoptimointi Wordpress ympäristössä
Oppaat ja blogit

Hakukoneoptimointi Wordpress ympäristössä

Onko edessäsi verkkosivuprojekti ja sinun täytyy tehdä hakukoneoptimointi Wordpress-ympäristössä? Tässä artikkelissa annamme vinkkejä miten hakukoneoptimoit WordPress-sivustosi asiakkaiden saamista varten ja kuinka luot parempaa näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa.

Kerromme muutamia yleisiä vinkkejä, jotka pätevät niin Wordpressissa kuin muissakin julkaisujärjestelmissä, sekä ideoita Wordpressin SEO-plugareiden eli SEO-lisäosan käyttöön.

Tervetuloa mukaan!

Linkitä Wordpress-sivusto Google Search Consoleen

Linkitä sivustosi Google Search Consoleen. Google Search Console on ilmainen työkalu, joka auttaa sinua seuraamaan sivustosi suorituskykyä ja tarkistamaan sivun tilan Googlessa. Google Search Consolen data on hyvä lähtökohta hakukoneoptimoinnin tekemiselle. Se on Googlen tuottamaa, luotettavaa riippumatonta dataa, joka on saatavilla maksuttomasti jokaiselle käyttäjälle.

Google Search Console auttaa sinua selvittämään, mitkä avainsanat toimivat parhaiten ja miten Google löytää sivustosi sisällön. Lisäksi se auttaa selvittämään, onko sivustollasi ongelmia, jotka voivat haitata hakukoneen optimointia.

Pientä säätöä - metakuvaukset ja avainsanojen syöttö

Optimoi metakuvaukset ja avainsanat. Metakuvaukset (meta description) ovat lyhyitä kuvauksia sivustosi sisällöstä, jotka näkyvät hakukonetuloksissa. Metakuvaukset ovat tärkeitä, sillä ne auttavat hakukoneita ymmärtämään, mitä sivustosi sisältö käsittelee. WordPress-sivuston metakuvaukset on helppo muokata itse ilman lisäosia tai voit hyödyntää alla näkyviä vaihtoehtoja.

Avainsanojen syöttö on myös tärkeää, sillä niiden avulla hakukoneet ymmärtävät, mihin sivustosi sisältöön käyttäjä haluaa päästä.

Paranna nykyisiä sisältöjä - tee kohdennettuja sisältösivuja ja lisää tekstiä

Paranna nykyistä sisältöäsi. Voit tehdä tämän lisäämällä sisältöä, joka liittyy sivustosi aiheeseen tai rinnakkaisiin asioihin, jota käyttäjät etsivät.

Kohdennetut sisältösivut ovat erinomainen tapa lisätä sivun näkyvyyttä ja houkutella uusia käyttäjiä. Muista varmistaa, että kaikilla sivuillasi on riittävästi tekstiä, sillä hakukoneet käyttävät tekstiä ymmärtääkseen, mitä sivustosi käsittelee.

Hyödynnä edistyneempiä SEO-tekniikoita

Hyödynnä edistyneempiä SEO-tekniikoita. Backlinkit eli linkit, jotka ohjaavat käyttäjiä sivustollesi muista verkkosivustoista, voivat parantaa sivun sijoitusta hakukoneiden hakutuloksissa. Backlinkit osoittavat hakukoneille, että sivustosi on arvokas ja luotettava. Voit saada backlinkkejä kommentoimalla muiden blogeja, jakamalla sisältöä sosiaalisessa mediassa tai lähettämällä artikkeleita toisille verkkosivustoille.

Hakukoneoptimoinnissa voidaan hyödyntää myös strukturoitua dataa. Datamerkinnät voidaan tehdä Scheman avulla, joka on hakukoneiden yhteistyöhankkeen luoma merkintäjärjestelmä. Schema-merkintä auttaa hakukoneita ymmärtämään sivuston sisältöä paremmin. Lue kattavampi artikkelimme strukturoidusta datasta ja sen hyödyntämisestä hakukoneoptimoinnissa.

Tee jatkuvaa optimointia - saa kasvua avainsanoillesi blogin avulla

Sivuston optimointi on jatkuva prosessi. On tärkeää seurata sivuston suorituskykyä ja analysoida, mitkä avainsanat toimivat parhaiten. Sivuston omistajan tulisi käyttää aikaa oikeiden avainsanojen löytämiseen ja niiden käyttämiseen sisällössä.

Yksi hyvä tapa kasvattaa sivuston näkyvyyttä on julkaista säännöllisesti blogipostauksia. Tämä auttaa sivuston sijoitusta hakutuloksissa ja antaa käyttäjille syyn palata sivustolle säännöllisesti. Sisällöntuotannosta ja hakukonenäkyvyydestä pääset lukemaan lisää oheisesta linkistä.

Hyödynnä saatavilla olevaa dataa, se on hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeää

Data, kuten Google Analyticsista saatavat tiedot, auttavat sivuston optimoinnissa. Analysoimalla vanhaa dataa selvität, mitkä sisällöt ovat toimineet parhaiten ja voit muokata sisältöä vastaamaan käyttäjien tarpeita. Vanhat blogipostaukset voidaan päivittää uusilla tiedoilla ja sisällöillä, mikä parantaa sivun hakukoneoptimointia.

Suosittelemme myös seuraamaan kilpailijoita ja analysoimaan heidän hakukoneoptimointiaan. Tämä antaa hyödyllistä tietoa siitä, miten parantaa oman sivuston suorituskykyä ja löytää uusia avainsanoja.

Dataa ja vertailua voidaan tehdä manuaalisesti selailemalla kilpailijoiden verkkosivuja, mutta siihenkin löytyy ohjelmistoja, kuten SEMRush. Kyseinen ohjelma kokoaa kaiken datan yhteen paikkaan ja auttaa säästämään aikaa hakukoneoptimoinnin tekemisessä ja markkinatutkimuksessa. Voit myös lukea aiheesta markkinointi palveluna -kokonaisuudessa, josta kerromme SEMRush kytkennästä.

Hyödynnä myös Google analytics dataa

Wordpress toimii vahvasti lisäosien varassa, mitkä on parhaat SEO-plugarit?

WordPress-sivuston hakukoneoptimointiin on saatavilla monia lisäosia (plugareita). Näistä tunnetuimpia ovat Yoast SEO, AIOSEO ja Rank Math. Yoast SEO on erittäin suosittu lisäosa, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman hakukoneoptimointityökaluja.

Yoast SEO on suosittu Wordpress Plugin

Yoast SEO

Yoast SEO on yksi suosituimmista SEO-lisäosista WordPress-sivustoille. Sen avulla voidaan optimoida sivuston metakuvaukset, avainsanat, sisällön ja URL-osoitteet.

Yoast SEO sisältää myös sivuston XML-sivukartan, joka auttaa hakukoneita indeksoimaan sivuston sisällön helpommin. Yoast SEO sopii erinomaisesti hakukoneoptimoinnin aloittelijalle ja on siksi hyvin suosittu SEO-lisäosa.

AIOSEO on näppärä työkalu Wordpress-sivuston hakukoneoptimointiin

AIOSEO

AIOSEO on helppokäyttöinen SEO-lisäosa, joka sisältää samankaltaisia ​​ominaisuuksia kuin Yoast SEO. Se tarjoaa työkaluja sisällön analysointiin ja avainsanojen hallintaan. AIOSEO:lla on myös monikielinen tuki, lisäksi se integroituu muiden WordPress-lisäosien kanssa.

AIOSEO on erityisen hyvä teknisessä optimoinnissa, ja se ottaa kantaa edistyneempiin hakukoneoptimoinnin tekniikoihin käyttäjän puolesta, esimerkiksi aiemmin mainittuun strukturoituun dataan liittyen.

Rankmath on meidän suosittelema plugin Wordpress SEO -tekemiseen

Rank Math

Rank Math on uudempi SEO-lisäosa, joka on saavuttanut nopeasti suosiota WordPress-sivustoilla. Se tarjoaa kattavan valikoiman työkaluja, jotka auttavat optimoimaan sivuston sisältöä, URL-osoitteita, meta-kuvauksia ja avainsanoja. Myös Rank Math sisältää strukturoidun datan tuen, joka auttaa hakukoneita ymmärtämään paremmin sivuston sisältöä.

Wordpress SEO-lisäosien vertailua

Meidän kokemuksemme perusteella Rank Math on kolmesta edellisestä vaihtoehdosta Wordpress lisäosien ykkönen. Rank Math antaa yllättävän paljon dataa mm. sisältöjen parantamiseen, ja voit helposti parantaa sivustoa ilman yllättäviä lisäkuluja.

Käyttöliittymä on suunniteltu fiksusti perusmuotoisen hakukoneoptimoinnin tekemiseen, mutta ottaa erinomaisesti huomioon sisällöntuotantoon, joka on tämän päivän ehdoton ykkösjuttu hakukoneoptimoinnissa.

YoastSEO on toki todella helppokäyttöinen, mutta se ei tarjoa niin paljoa tietoa käyttäjilleen. Yoast SEO tarjoaa tietoa vain "liikennevalo"-periaatteella, kun Rank Mathissa on pisteluku, joka auttaa käyttäjäänsä tekemään sisällöllisiä SEO-toimenpiteitä juuri oikeaan suuntaan. Kuvassa esimerkki Rank Mathin käyttöliittymästä:

Rank math käyttöliittymä

Sanoisimme myös, että maksullisena versiona Rank Math vie voiton toiminnallisuuksiensa puolesta. Rank Math tuntuu olevan viimeiseen asti hiottu erilaisine toiminnallisuuksineen, YoastSEO:n ollessa pelkistetyin vaihtoehto. AIOSEO tulee vertailussa hyvänä kakkosena: hieman laajempi paketti YoastSEO:on verrattuna, mutta ei vedä vertoja Rank Mathin suunnittelemalle ohjelmistolle.

Rank Mathin ylivertaisuus voi johtua siitä, että Rank Math on ohjelmistoista uusin versio, kun YoastSEO ja AIOSEO ovat olleet olemassa jo pidemmän aikaa. Kehitys kehittyy!

Wordpress hakukoneoptimointi - vielä lopuksi

Lopuksi on tärkeää muistaa, että hakukoneoptimointi on pitkäaikainen prosessi, eikä tuloksia voida odottaa välittömästi. On tärkeää jatkaa kärsivällisesti työskentelyä sivuston optimoinnin parissa ja tehdä jatkuvaa analyysiä sivuston suorituskyvystä. Näin voit varmistaa, että sivusi löydetään helposti hakukoneissa ja houkuttelet näin myös uusia kävijöitä sivustollesi.

Tykkäsitkö artikkelista? Tutustu laajempaan hakukoneoptimoinnin oppaaseemme!

Tarvitsetko enemmän? Tarjoamme hakukoneoptimointia ja sisällöntuotantoa palveluna. Lue lisää!

Sisällysluettelo

Asiakastarinat

Tutustu myös näihin asiakastarinoihin

Oppaat

Tutustu myös näihin oppaisiin

Ajankohtaista

Muut ajankohtaiset

Blogisisällöt

Tutustu myös näihin sisältöihin

No items found.

Haluatko onnistua markkinoinnissa?

Me autamme sinua onnistumaan ja kasvattamaan arvoasi verkossa.

Ota yhteys asiantuntijoihimme! 👇

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yhteyshenkilömme uusille asiakkaille:
Joonas

Yleiset tiedustelut ja asiakastuki oman yhteyshenkilön kautta tai help@yipi.fi.

Vastaamme yhteydenottoosi pääsääntöisesti heti seuraavana työpäivänä.