Oppaat ja blogit

Videochatbotit tulevat - oletko valmis?

Chatbotit ovat muuttaneet digitaalisen viestinnän maisemaa tarjoamalla automatisoitua asiakaspalvelua, joka on saatavilla 24/7. Mutta kuten kaikki teknologiat, myös chatbotit kehittyvät.

Videochatbotit ovat seuraava suuri askel chatbot-teknologian ja ylipäätään verkkosivujen kehityksessä, sillä ne tuovat mukaan visuaalisen elementin, joka mahdollistaa entistä paremman asiakaskokemuksen.

Tutustu videochatbotteihin artikkeleissa ja valmistaudu uuteen videoteknologiaan!

Psst... myös meillä on oma video-chatbot. Tutustu alalaidassa!

Video chatbot on uusin konversiotyökalu, toimivatko ne kuten pitää?

Mikä on videochatbot?

Perinteinen chatbot käyttää tekstiä kommunikoidakseen käyttäjän kanssa, kun taas video chatbot hyödyntää nimensä mukaisesti videota. Videon avulla voidaan esittää monimutkaisia ​​konsepteja havainnollisesti ja tuoda lisäarvoa esimerkiksi esittelemällä tuotteita tai ohjeistamalla käyttäjiä.

Toisin kuin tämän artikkelin ensimmäisessä kuvassa, videobotti ei suinkaan ole robotti. Siinä esiintyy oikea ihminen ja viestit ovat nauhoitettu etukäteen käyttöä varten. Videochatbotiin rakennetaan yleensä asiakaspolku, josta eri vaihtoehtoja klikkailemalla löytää seuraavan videon tai muun toimintakehotteen, kuten kyselyn, yhteydenottolomakkeen, varauskalenterin tai muun tavan reagoida videoon.

Palveluntarjoajia: VideoAsk ja Videobot

Markkinoilla on jo useita yrityksiä, jotka tarjoavat videochatbot-ratkaisuja. Esimerkiksi VideoAsk ja Videobot tarjoavat ohjelmistoalustan, jolla voidaan rakentaa videoita eri käyttötarkoituksiin.

Videoask logo

VideoAsk mahdollistaa henkilökohtaisten videoviestien lähettämisen asiakkaille ja tarjoaa chatbotin, joka voi vastata kysymyksiin ja ohjata asiakkaita. VideoAskilla pystytään luomaan verkkosivulla kelluva chatbot sekä upotettuja videoita, joita pystytään hyödyntämään myös muualla verkkosivustolla esimerkiksi liidien generoinnissa, myynnissä, rekrytoinnissa ja monessa muussa käyttötarkoituksessa.

VideoAskin tarjoama videochatbot on siitä mielenkiintoinen ratkaisu, että sille voidaan jättää video-, kuva-, tai ääniviesti, jonka asiakaspalvelija voi vastaanottaa asiakkaalta. Jopa live-videopuhelut onnistuvat. Tämä helpottaa asiakaspalvelua merkittävästi ja parantaa esimerkiksi palvelujen saavutettavuutta ja helppokäyttöisyyttä.

Videobot logo

Videobot puolestaan tarjoaa verkkosivuille videolla toimivan chatbot-työkalun, joka toimii "polkumaisesti" siten, että käyttäjä klikkaa polun läpi ennalta määritettyihin vaihtoehtoihin. Kun käyttäjä klikkaa linkkiä, aukeaa seuraava video, ajanvarausnäkymä tai vaikkapa yhteydenottolomake.

Mihin hintaan palveluntarjoajat myyvät ratkaisuaan?

Palveluntarjoajia verrattaessa, Videobot ei kerro julkisesti hinnoitteluaan. VideoAsk esittelee verkkosivuillaan freemium-palvelumallin hinnastossaan, jonka voi aloittaa käytännössä veloituksetta. Mikäli freemium mallin lisäksi tarvitaan muita toiminnallisuuksia, on hinnasto seuraavanlainen:

  • VideoAsk Start: 22 € / kuukaudessa
  • VideoAsk Grow: 22 € / kuukaudessa
  • VideoAsk Brand: 36 € / kuukaudessa

VideoAsk palvelujen tarkemman sisällön voit tarkastaa heidän verkkosivuiltaan.

Videochatbotit vs. perinteiset chatbotit ja verkkosivut

Perinteiset chatbotit ja verkkosivut ovat edelleen tehokkaita työkaluja asiakaspalvelussa ja markkinoinnissa. Ne ovat helposti skaalautuvia ja niiden avulla voidaan tarjota jatkuva asiakaspalvelu.

Videochatbotit tuovat mukanaan uuden tason vuorovaikutusta. Niiden avulla voidaan esitellä tuotteita tai palveluita visuaalisesti, mikä voi olla erittäin tehokasta esimerkiksi monimutkaisten tuotteiden tai palveluiden kohdalla.

Tuovatko videochatbotit konversioita?

Videochatbotit voivat ehdottomasti lisätä konversioita. Käyttäjät voivat saada välittömän vastauksen kysymyksiinsä ja videon avulla he voivat saada paremman ymmärryksen tuotteesta tai palvelusta.

Tutkimukset osoittavat, että video voi parantaa konversioastetta merkittävästi. Wyzowlin mukaan jopa 91% ihmisistä haluavat nähdä enemmän videoita internetissä. Videochatbotit voivat hyödyntää tätä videon voimaa tarjoamalla reaaliaikaisen, visuaalisen ja vuorovaikutteisen kanavan käyttäjien ja yritysten välillä. Myös Videobot kertoo verkkosivuillaan, että ne voivat jopa tuplata verkkosivujen konversion ja lisätä verkkosivujen vierailuaikaa +150 prosenttia.

Toinen syy, miksi videochatbotit voivat lisätä konversioita, on niiden kyky tarjota henkilökohtainen kokemus. Videon avulla voidaan räätälöidä viestintä vastaamaan paremmin asiakkaan tarpeita ja kiinnostuksen kohteita. Tämä voi lisätä luottamusta ja sitoutumista, mikä puolestaan ​​johtaa parempiin konversioihin.

Videochatbot voi lisätä verkkosivujen konversiota merkittävästi

Kannattaako sinun yrityksesi sijoittaa videobottiin?

Videochatbotit edustavat chatbot-teknologian uusinta kehityssuuntaa, joka tuo mukanaan useita etuja. Ne voivat parantaa käyttäjäkokemusta tarjoamalla visuaalisen ja interaktiivisen kanavan, joka auttaa esittelemään tuotteita ja palveluita tehokkaammin.

Vaikka perinteiset chatbotit ja verkkosivut ovat edelleen tärkeitä digitaalisen viestinnän työkaluja, videochatbotit tarjoavat uuden tavan vuorovaikutukseen, joka voi parantaa asiakaskokemusta ja lisätä konversioita.

Videochatbotit ovat vielä suhteellisen uusi teknologia, mutta ne ovat jo osoittaneet suurta potentiaalia erityisesti siksi, koska ne eivät ole vielä kaikkien yritysten käytössä. Niiden edut ja vaikutus tulevat todennäköisesti kasvamaan tulevaisuudessa, kun teknologia kehittyy ja yritykset löytävät uusia tapoja hyödyntää niitä.

Mikäli haluat erottautua joukosta, voi se olla erinomainen investointi varsinkin silloin, kun teet mainotaa mutta haluat parantaa verkkosivujen konversioita entisestään.

Videochatbot voi parantaa konversioita merkittävästi

Kiinnostuitko videolla toimivasta chatbot-työkalusta?

Me YIPI:llä olemme ottaneet käyttöön oman videochatbotimme, joka on rakennettu edellä mainitun VideoAsk alustan päälle. Meidän chatbottimme ei ainoastaan paranna asiakaskokemusta, vaan se on myös loistava esimerkki siitä, miten voimme auttaa sinua tekemään saman. Uskomme, että videochatbotit voivat mullistaa tapaa, jolla yrityksesi kommunikoi asiakkaiden kanssa ja lisätä myös konversioita.

Tutustu meidän omaan videochatbotiin sivuston alareunassa ja varaa maksuton 30min etäkonsultaatio

Haluatko nähdä, miten videochatbot voi muuttaa yrityksesi digitaalista viestintää? Kutsun sinut tutustumaan meidän videochatbotiimme ja kokemaan sen edut itse. Jos olet kiinnostunut ottamaan seuraavan askeleen ja hyödyntämään videochatbot-ratkaisua omalla verkkosivullasi, me voimme auttaa.

Varaa aika maksuttomaan 30min etäkonsultaatioon kanssamme ja keskustellaan siitä, miten voimme auttaa sinua luomaan oman, räätälöidyn videochatbotisi. Tämä voi olla juuri se ratkaisu, jota olet etsinyt parantaaksesi asiakaskokemusta ja lisätäksesi konversioita verkkosivujen kautta.

Asiakastarinat

Tutustu myös näihin asiakastarinoihin

Oppaat

Tutustu myös näihin oppaisiin

Ajankohtaista

Muut ajankohtaiset

Blogisisällöt

Tutustu myös näihin sisältöihin

No items found.