Videochatbotit tulevat - oletko valmis?
Oppaat ja blogit

Videochatbotit tulevat - oletko valmis?

Chatbotit ovat muuttaneet digitaalisen viestinnän maisemaa tarjoamalla automatisoitua asiakaspalvelua, joka on saatavilla ympäri vuorokauden. Niin kuin kaikki teknologiat, myös chatbotit kehittyvät.

Videochatbotit ovat seuraava suuri askel chatbot-teknologian ja ylipäätään verkkosivujen kehityksessä, sillä ne tuovat mukaan visuaalisen elementin, joka mahdollistaa entistä paremman asiakaskokemuksen.

Tässä artikkelissa pääset perehtymään videochatbotteihin ja niiden ominaisuuksiin.

Ps. Oma videochatbottimme on toistaiseksi tauolla.

Videochatbot upotetaan verkkosivuille.

Mikä on videochatbot?

Perinteinen chatbot k√§ytt√§√§ teksti√§ kommunikoidakseen k√§ytt√§j√§n kanssa, kun taas videochatbot hy√∂dynt√§√§ nimens√§ mukaisesti videota. Videon avulla voidaan esitt√§√§ monimutkaisia ‚Äč‚Äčkonsepteja havainnollisesti ja tuoda lis√§arvoa esimerkiksi esittelem√§ll√§ tuotteita tai ohjeistamalla k√§ytt√§ji√§.

Toisin kuin tämän artikkelin kansikuvassa, videochatbotti ei suinkaan ole robotti. Videossa esiintyy oikea ihminen ja viestit ovat nauhoitettu etukäteen käyttöä varten. Videochatbotiin rakennetaan yleensä asiakaspolku.  Eri vaihtoehtoja valitsemalla käyttäjä löytää seuraavan videon tai muun toimintakehotteen, kuten kyselyn, yhteydenottolomakkeen, varauskalenterin tai muun tavan reagoida videoon.

Palveluntarjoajia: VideoAsk ja Videobot

Markkinoilla on jo useita yrityksiä, jotka tarjoavat videochatbot-ratkaisuja. Esimerkiksi VideoAsk ja Videobot tarjoavat ohjelmistoalustan, jolla voidaan rakentaa videoita eri käyttötarkoituksiin.

Videoask tarjoaa videochatbotin verkkosivuille.

VideoAsk mahdollistaa henkilökohtaiset videoviestit

VideoAsk tarjoaa videochatbotin, joka voi vastata kysymyksiin ja ohjata asiakkaita. VideoAskilla pystytään luomaan verkkosivulla kelluva chatbot sekä upotettuja videoita, joita pystytään hyödyntämään myös muualla verkkosivustolla esimerkiksi liidien generoinnissa, myynnissä, rekrytoinnissa ja monessa muussa käyttötarkoituksessa.

VideoAskin tarjoama videochatbot on siitä mielenkiintoinen ratkaisu, että sille voidaan jättää video-, kuva-, tai ääniviesti, jonka asiakaspalvelija voi vastaanottaa asiakkaalta. Jopa live-videopuhelut onnistuvat. Tämä helpottaa asiakaspalvelua merkittävästi ja parantaa esimerkiksi palvelujen saavutettavuutta ja helppokäyttöisyyttä.

‚Äć

Videobot logo.

Videobot tarjoaa ennalta määritettyjä vaihtoehtoja

Suomalainen startup-yritys Videobot puolestaan tarjoaa verkkosivuille videolla toimivan chatbot-työkalun, joka toimii "polkumaisesti" siten, että käyttäjä klikkaa polun läpi ennalta määritettyihin vaihtoehtoihin. Kun käyttäjä klikkaa linkkiä, aukeaa seuraava video, ajanvarausnäkymä tai yhteydenottolomake.

Videobot on suunniteltu erityisesti yritykseille, jotka haluavat kasvattaa liiketoimintaansa erilaisten videokanavien avulla ja siten kerätä liidejä ja sitouttaa yleisöä.

Mihin hintaan palveluntarjoajat myyvät ratkaisuaan?

Esittelemistämme palveluntarjoajista, Videobot ei kerro julkisesti hinnoitteluaan. VideoAsk esittelee verkkosivuillaan erilaisia palvelumalleja, joiden joukossa on ilmainen VideoAsk Start -malli. Mikäli Start-mallin lisäksi tarvitaan muita toiminnallisuuksia, on hinnasto seuraavanlainen:

  • VideoAsk Grow: 22 ‚ā¨ / kuukaudessa
  • VideoAsk Brand: 36 ‚ā¨ / kuukaudessa

VideoAsk palvelujen tarkemman sisällön voit tarkastaa heidän verkkosivuiltaan.

Videochatbotit vs. perinteiset chatbotit ja verkkosivut

Perinteiset chatbotit ja verkkosivut ovat edelleen tehokkaita työkaluja asiakaspalvelussa ja markkinoinnissa. Ne ovat helposti skaalautuvia ja niiden avulla voidaan tarjota jatkuvaa asiakaspalvelua.

Videochatbotit tuovat mukanaan uuden tason vuorovaikutusta. Niiden avulla voidaan esitellä tuotteita tai palveluita visuaalisesti, mikä voi olla erittäin tehokasta esimerkiksi monimutkaisten tuotteiden tai palveluiden kohdalla.

Tuovatko videochatbotit konversioita?

Videochatbotit voivat ehdottomasti lisätä konversioita. Käyttäjät voivat saada välittömän vastauksen kysymyksiinsä ja videon avulla he voivat saada paremman ymmärryksen tuotteesta tai palvelusta.

Tutkimukset osoittavat, että video voi parantaa konversioastetta merkittävästi. Wyzowlin vuoden 2024 videomarkkinoinnin tilastojen mukaan jopa 91% yrityksistä käyttää videota osana markkinointia.

Videochatbotit voivat hyödyntää videon vaikutusvaltaa tarjoamalla reaaliaikaisen, visuaalisen ja vuorovaikutteisen kanavan käyttäjien ja yritysten välillä. Myös Videobot kertoo verkkosivuillaan, että videot voivat jopa tuplata verkkosivujen konversion ja lisätä verkkosivujen vierailuaikaa +150 prosenttia.

Toinen syy, miksi videochatbotit voivat lis√§t√§ konversioita, on niiden kyky tarjota henkil√∂kohtaisia kokemuksia. Videon avulla voidaan r√§√§t√§l√∂id√§ viestint√§ vastaamaan paremmin asiakkaan tarpeita ja kiinnostuksen kohteita. T√§m√§ voi lis√§t√§ luottamusta ja sitoutumista, mik√§ puolestaan ‚Äč‚Äčjohtaa parempiin konversioihin.

Videochatbot lisää konversioita.

Kannattaako yrityksen sijoittaa videobottiin?

Videochatbotit edustavat chatbot-teknologian uusinta kehityssuuntaa, joka tuo mukanaan useita etuja. Ne voivat parantaa käyttäjäkokemusta tarjoamalla visuaalisen ja interaktiivisen kanavan, joka auttaa esittelemään tuotteita ja palveluita tehokkaammin.

Vaikka perinteiset chatbotit ja verkkosivut ovat edelleen tärkeitä digitaalisen viestinnän työkaluja, videochatbotit tarjoavat uuden tavan vuorovaikutukseen, joka voi parantaa asiakaskokemusta ja lisätä konversioita.

Videochatbotit ovat vielä suhteellisen uusi teknologia, mutta ne ovat jo osoittaneet suurta potentiaalia erityisesti siksi, koska ne eivät ole vielä kaikkien yritysten käytössä. Niiden edut ja vaikutus tulevat todennäköisesti kasvamaan tulevaisuudessa, kun teknologia kehittyy ja yritykset löytävät uusia tapoja hyödyntää niitä.

Mikäli haluat erottautua joukosta, voi se olla erinomainen investointi silloin, kun haluat parantaa verkkosivujen konversioita entisestään.

Sisällysluettelo

Asiakastarinat

Tutustu myös näihin asiakastarinoihin

Oppaat

Tutustu myös näihin oppaisiin

Ajankohtaista

Muut ajankohtaiset

Blogisisällöt

Tutustu myös näihin sisältöihin

No items found.

Haluatko onnistua markkinoinnissa?

Me autamme sinua onnistumaan ja kasvattamaan arvoasi verkossa.

Ota yhteys asiantuntijoihimme! ūüĎá

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yhteyshenkilömme uusille asiakkaille:
Joonas

Yleiset tiedustelut ja asiakastuki oman yhteyshenkilön kautta tai help@yipi.fi.
‚Äć
Vastaamme yhteydenottoosi pääsääntöisesti heti seuraavana työpäivänä.