Miten luoda hyvä Google-mainosteksti?
Oppaat ja blogit

Miten luoda hyvä Google-mainosteksti?

Tässä artikkelissa kerromme, mistä asioista perusmuotoinen Google-hakusanamainos rakentuu. Listaamme myös 5 vinkkiä onnistuneen Google-mainostekstin tekemiseen. Tutustu lisää!

Google-mainostekstin rakenne

Google-mainostekstin rakenne koostuu Otsikosta (max. 30 merkkiä) sekä Kuvauksesta (max. 90 merkkiä). Otsikoita ja kuvauksia voi olla useita, 15 erilaista otsikkoa ja 4 erilaista kuvausta.

Responsiivinen hakusanamainos yhdistelee eri otsikoita ja Google-kampanjan tavoitteista riippuen, käyttää parhaiten asiakkaan avainsanoihin sopivia mainoksia, jolla tavoite täyttyy. Tavoite voi olla esimerkiksi konversiotavoite tai maksimiklikkaukset.

Muita valinnaisia tekstejä voivat olla hakusanamainoksessa näytettävä polku, eli mainoksen url-polun selite, jossa voi olla enintään 15 merkkiä ja maksimissaan 2 tasoa. Esimerkiksi yipi.fi/palvelut/google-mainonta.

Hyvä Google-mainosteksti herättää asiakkaasi huomion

Seuraavassa 5 vinkkiä Google-mainostekstien suunnitteluun. Kun pidät nämä perusperiaatteet mielessä, pääset alkuun siitä, mikä voi herättää asiakkaasi huomion markkinoilla.

1. Tee mainoksesta merkityksellinen asiakkaalle

Varmista, että Google-mainostekstisi on relevantti kohdistamiesi avainsanojen ja tarjoamiesi tuotteiden tai palveluiden kannalta. Jos mainoksesi ei ole relevantti, ihmiset klikkaavat sitä epätodennäköisemmin.

2. Noudata Googlen ohjeistuksia

Noudata aina Google-mainonnan peruss√§√§nt√∂j√§, jotta mainos toimii oikealla tavalla. √Ąl√§ k√§yt√§ ilman lupaa muiden br√§ndi√§ tai tekstej√§, joita Google rajoittaa mainosk√§yt√§nn√∂iss√§√§n. T√§m√§ heikent√§√§ merkitt√§v√§sti mainonnan tehokkuutta tai jopa est√§√§ mainosten n√§ytt√§misen potentiaalisille asiakkaillesi. Tutustu Google-mainonnan k√§yt√§nt√∂ihin tarkemmin Googlen support-sivuilla.

3. Ole samalla vakuuttava ja erottaudu joukosta

Mainostekstisi tulisi merkityksellisyyden lisäksi olla vakuuttava. Sen tulisi saada ihmiset klikkaamaan mainostasi ja vierailemaan verkkosivustollasi tai laskeutumissivulla. Voit tämän lisäksi erottautua adjektiiveilla, jotka saavat ihmiset kiinnostumaan palvelustasi, joka toimitetaan aina 100% tyytyväisyystakuulla asiakkaille.

4. Tarjoa jotain ainutlaatuista

Mik√§ tekee tuotteestasi tai palvelustasi erilaisen kuin muut? Miksi ihmisten pit√§isi valita sinut kilpailijoiden sijaan? Muista korostaa mainostekstiss√§si, mik√§ tekee juuri sinusta ainutlaatuisen. Googlessa on niin paljon vaihtoehtoja, ett√§ erottautuminen massasta on eritt√§in t√§rke√§√§. Voit helpottaa ainutlaatuisuuden saavuttamista tutkimalla ostajapersooniasi ‚Äď ja sit√§, mit√§ he ajattelevat.

5. Sisällytä mainokseen selkeä toimintakehote (CTA)

Google-mainoksen CTA:n tulisi kertoa ihmisille, mitä haluat heidän tekevän, esimerkiksi "klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja" tai "käy verkkosivuillamme saadaksesi erikoistarjouksen". Ilman CTA:ta ihmiset eivät välttämättä tiedä, mitä tehdä seuraavaksi nähtyään mainoksesi.

Tarvitsetko apua Google mainonnan toteuttamiseen?

Edellisiä vinkkejä noudattamalla, voit luoda onnistuneen Google-mainostekstin, joka ohjaa liikennettä verkkosivustollesi. Google-mainonta pitää kuitenkin sisällään muutakin kuin pelkän tekstisuunnittelun. Google-mainonnan onnistuminen vaatii usein hyvää ymmärrystä omasta kohdeyleisöstä ja oman toimialasi kilpailusta.

Myös Google-mainosalustan tuottaman datan ymmärtäminen näyttelee suurta roolia, kun mainontaa halutaan kehittää tulevissa kampanjoissa.

Meidän kanssamme Google Ads -mainonta hoituu palveluna ilman, että sinun tarvitsee tietää kaikkea mainontaan liittyvää. Teemme  Google-mainontaan tarvittavat visuaaliset sisällöt, mainonnan A/B testauksen ja konversio-optimoinnin, jotta sinä saat yrityksellesi enemmän myyntiä. Kehitämme mainoksia aina dataohjautuvasti, koska siten voimme saavuttaa parhaat tulokset.

Tutustu Google Ads mainontaan palvelusivullamme ja voisiko sinulla olla järkevää ulkoistaa Google-mainonta meille. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!

‚Äć

Sisällysluettelo

Asiakastarinat

Tutustu myös näihin asiakastarinoihin

Oppaat

Tutustu myös näihin oppaisiin

Ajankohtaista

Muut ajankohtaiset

Blogisisällöt

Tutustu myös näihin sisältöihin

No items found.

Haluatko onnistua markkinoinnissa?

Me autamme sinua onnistumaan ja kasvattamaan arvoasi verkossa.

Ota yhteys asiantuntijoihimme! ūüĎá

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yhteyshenkilömme uusille asiakkaille:
Joonas

Yleiset tiedustelut ja asiakastuki oman yhteyshenkilön kautta tai help@yipi.fi.
‚Äć
Vastaamme yhteydenottoosi pääsääntöisesti heti seuraavana työpäivänä.